Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Litterära Håbo

skrivmaskin och böcker

Håbo är en kommun där många författare bor och verkar. Det vill vi uppmärksamma genom att sätta upp skyltar runt om i Håbo med citat från författare.

Nu finns sex stycken skyltar på plats runt om i Håbo.

Här finns skyltarna:

  • Anna Atterlöf är en barnboksförfattare som bor i Håbo. Vid stranden i Kalmarsand står en skylt med citat av hennes bok Lillebror bajsar i vattnet. Den står vid gångvägen ner mot kiosken.
  • Monica Rehn är en spänningsförfattare som bor i Håbo. En skylt med citat från boken Lögnaren är placerad i resecentrums väntrum, i Bålsta.
  • Frida Olsen är en barnboksförfattare som bor i Håbo. En skylt med citat från hennes bok Trasiga hjärtan och smultron på strån står placerad vid vattnet i Aronsborgsviken.
  • Arbetarförfattare Jan Fridegård bodde och verkade i Håbo. En skylt med citat från På oxens horn är placerad vid Varpsundsbron.
  • Håbobon och romanförfattaren Anne-Lie Högberg skriver ofta om platser i Håbo. En skylt med citat från Innan vi visste allt om varandra står med utsikt över Kalmar kyrka. Den är placerad vid gångvägen som går längs Granbacksvägen.
  • Allkonstnären och musikern Lasse Åberg bor, verkar och har sitt museum i Håbo. Vid bananbänkarna i Bålsta centrum står en skylt med citat ur en av hans låtar.
Monica brevid skylten

Föreslå en författare

Vill du föreslå en författare? Skicka in förslag på författare med anknytning till Håbo. Berätta vilken anknytning författaren har och skriv ett förslag på citat samt en placering av skylten. Placeringen ska ha en koppling till författaren, eller så har citatet en koppling till platsen.

Mejla ditt förslag till forening@habo.se och ange ”Litterära Håbo” i ämnesraden. Författare väljs ut löpande.

Skylt med lila ram

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster