Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

AKUT - Skokloster vattenverk levererar inte vatten - de tekniska problem som var åtgärdade har stängt vattentillförseln helt torsdag 27 juni

Piktogram, vägarbete, kon och droppande kran

På grund av fortsatta problem med tekniken på Skokloster vattenverk så finns ingen vattenleverans från vattenverket. Detta berör alla med kommunalt vatten i Slottskogen, Söderskogen och Lugnet. Vi uppdaterar här när vi har mer information.

Uppdatering 2026-06-28 kl. 15:08

Nu är nivåerna helt återställda och vattenverket i Skokloster är åter i full drift.

Stort tack för er hjälp och förståelse!

Uppdatering 2026-06-27 kl. 11:55

Skokloster vattenverk är nu åter i full drift. Vi ber er vara fortsatt återhållsamma med vattenförbrukningen tills dess att nivå i reservoar hämtat sig igen.

Tack för er hjälp och förståelse!

Uppdatering 2026-06-27 kl. 10:20

Vi får nu ut vatten från vattenverket, men produktionen av nytt vatten ligger nere. Vänligen använd endast vatten till det absolut nödvändigaste tills dess att full drift är återställd. Samtidigt kommer våra tekniker att vara ute på ledningsnätet för att få ut luft ur systemet genom att öppna spolposter på ledningsnätet.

Tappställe upprättas nu, där man kan hämta lite vatten. Ta med ett kärl eller flaska.

  • Vid Slottskolan
  • Lugnet (vid parkering direkt)
  • Brandstationen - sätts vid Slottsbackens förskola istället

SMS-utskick

SMS kommer att gå ut till abonnenter. I den SMS-tjänst vi använder hämtas telefonnummer från teleoperatörens databas. Det är adressen som telefonnummret är registrerad på som styr om ett SMS skickas ut. Det innebär att om du till exempel har skyddat nummer, oregistrerat kontantkort eller äger ett fritidshus i kommunen får du inte SMS-utskick per automatik, då behöver du anmäla ditt nummer till tjänsten. Det gör du själv via ett formulär som du hittar här.

Har du frågor?

Vid eventuella frågor går det bra att höra av sig till kommunens Kontaktcenter på kontaktcenter@habo.se eller på 0171-525 00.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster