Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Resan har bara börjat

Den 21 maj presenterade Svenskt näringsliv resultatet av sin enkätundersökning om det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner.

Varje år sedan 2002 gör Svenskt näringsliv en enkätundersökning om det lokala företagsklimatet. I undersökningen sätter företagen betyg utifrån hur de uppfattar kommunens service, attityd och information. Företagen betygsätter även andra förutsättningar för företagande, som tillgång på relevant kompetens, vägnät och förbindelser och mobilnät/bredband.

Så svarade Håbo-företagen

I Håbo kommun svarade 89 företag på undersökningen, vilket är en svarsfrekvens på 47%. I enkätresultatet kan vi se att företagen främst önskar att kommunen prioriterar:
1. Ökad trygghet (minskad brottslighet)
2. Enklare att delta i upphandlingar
3. Bättre förståelse för företaganade hos kommunens beslutsfattare
4. Bättre dialog mellan kommunen och företagen

Viktigt för fortsatta resan till företagsvänliga Håbo

Resultatet av Svenskt näringslivs enkätundersökning är en mycket viktig grund för fortsatt utvecklingsarbete när det gäller det lokala företagsklimatet i Håbo kommun.

- Det känns såklart tråkigt med resultatet från Svenskt Näringslivs enkät utifrån att näringslivsfrågorna har varit prioriterade under 2023. Jag tänker att vi bara har påbörjat arbetet med att vara en företagsvänlig kommun. Jag är så glad över att vi blivit antagna till Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram, känns helt rätt i tiden för oss. Vi kommer fortsätta arbetet med att vara en företagsvänlig kommun, ett arbete som sker tillsammans med näringslivet och andra viktiga aktörer. Säger Catherine Öhrqvist, Kommunstyrelsens ordförande

Djupdykning i resultatet och plats i utvecklingsprogrammet

Tillsammans med Håboföretagen sätter vi agendan för vad vi ska jobba med framåt. Siktet är inställt, vi ska vara en företagsvänlig kommun. I höst kliver Håbo in i Svenskt näringslivs utvecklingsprogram, där vi i samspel med andra ska lära oss mer om och hitta verktyg för den fortsatta resan mot målet att vara en företagsvänlig kommun.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla som har svarat på enkäten, era svar hjälper oss att bli bättre. Vi på tillväxt- och kommunikationsenheten gör företagsbesök varje vecka, för kommunen vill ha dialog, vi vill bygga relationer och vi vill både vara och uppfattas som möjliggörare. Att bygga ett positivt företagsklimat tar tid, och kräver både internt och externt lagarbete. Det hoppas och tror jag att Håbo är redo för! säger Ida-Maria Rydberg, tillväxt- och kommunikationschef.

- Det känns trist att vi backar i resultatet, näringslivsfrågorna har varit prioriterade ett tag nu. Jag känner ändå att vi är på god väg, vi har inrättat Tillväxtrådet och under 2023 uppdaterade vi konceptet för våra företagsfrukostar. Jag är glad att vi har Ida-Maria Rydberg på plats att leda det fortsatta utvecklingsarbetet för ett positivt företagsklimat i företagsvänliga Håbo. säger Teresa Zetterblad, kommundirektör.

Om undersökningen

Företagsklimat.se Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om resultatet och förstås se hur det har gått för samtliga av landets kommuner.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster