Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Ljuständning på suicidpreventiva dagen

Tisdag den 10 september är det internationella suicidpreventiva dagen. Det uppmärksammar vi genom att tända ljus utanför kommunhuset i Bålsta klockan 19:00. Suicidprevention handlar om att förebygga självmord.

Vi uppmärksammar suicidpreventiva dagen i Håbo tillsammans med Svenska kyrkan. Ta gärna med dig ett ljus och gör oss sällskap. Efter ljusceremonin bjuder kommunen på fika. Personal från Håbo kommun och Svenska kyrkan kommer finnas på plats för att ge råd och stöd.

Så här organiseras ljuständningen

Ta gärna med dig ett eget ljus om du vill tända ett ljus utanför kommunhuset. En person åt gången tänder sitt ljus på anvisad plats och då finns det tillfälle att säga några ord eller sända en tanke till den som ljuset tänds för. Du ställer ditt ljus på en stenlagd yta som arrangeras för ljuständningen. Om du inte själv har möjlighet att ta med ljus, så kommer det finnas ljus på plats.

Årligen den 10 september

Varje år den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. Det är en dag som har lanserats av Världshälsoorganisationen WHO för att belysa arbetet med att förhindra självmord. Genom att uppmärksamma och prata om självmord bryter vi det stigma som finns kring suicid. Tillsammans kan vi öka medvetenheten kring självmord. Genom att våga fråga och våga prata om suicid kan ett självmord förhindras.

Datum: 10 september 2024
Tid: Klockan 19:00
Plats: Utanför kommunhuset i Bålsta.

Anmälan

Ingen anmälan krävs.

Arrangör

Håbo kommun

Kontaktinformation

Anna Nävermo, närvårdsstrateg
Telefon: 0171-528 47
E-post: anna.navermo@habo.se

Läs mer

Du kan också läsa mer om suicidprevention på habo.se/suicidprevention Öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Håbo kommun

Klicka för support
Stäng supportfönster