Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Tjänsten Resvana uppmanar till att resa hållbart!

I samband med det pågående arbetet med att lansera ett nytt busslinjenät och förbättra möjligheterna att gå och cykla i Bålsta samarbetar Håbo kommun och UL med företaget Nudgd för att sprida information och bland annat pusha fler att cykla till Bålsta resecentrum. Genom tjänsten Resvana får du tips och idéer som kan inspirera dig till hållbart resande.

Bålstabor* får inom den närmaste tiden ett till två SMS om tjänsten. Meddelandena innehåller en länk till en digital plattform som kallas Resvana. Av tekniska skäl kommer meddelandena ha avsändaren "Habokommun".

Resvana personaliserar tips för olika målgrupper och uppmuntrar användarna att testa att resa mer hållbart på olika sätt. Innehållet avspeglar tron på att många kommer att gilla det aktiva resandet och fördelarna det kan medföra, inte minst för klimat och miljö vid byte från resande med bil. Det finns även tips om bilanvändning utan bilägande.

Även du som inte får riktad information till din telefon välkomnas varmt att gå in på plattformen: Resvana i Bålsta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

*De som får SMS är alla Bålstabor som är mellan 18-69 år gamla och som det går att köpa mobiltelefonnummer för, dock bara en person per hushåll.

Bakgrund

Den 10 december 2023 lanserades den första linjen (34, Bålsta Station - Logistik Bålsta) och i augusti 2025 går startskottet för linjenätet i sin helhet. Fram till dess kommer flertalet hållplatser att rustas upp och framöver kommer även tre nya gång- och cykelvägar att byggas inom projektet.

Sedan den 10 december har även en rad andra förändringar skett i det befintliga linjenätet, allt för att förbereda för det nya och förbättrade och förenklade busslinjenätet.

Tjänsten Resvana tillhandahålls av företaget Nudgd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer:
habo.se/battrebuss
www.ul.se/resvana Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nu händer det grejer i Bålsta! - UL Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Simon Lange

 

Klicka för support
Stäng supportfönster